Президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеообръщение пред парламента на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеообръщение пред парламента на
Коментари Харесай

Зеленски пред литовския парламент: Има стотици случаи на изнасилени непълнолетни момичета от руски военни, на малки деца

Президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеообръщение пред Народното събрание на Литва за зверствата на съветската окупационна войска в Украйна. Зеленски заяви, че в освободените обитаеми места се разказват и проверяват военните закононарушения на окупаторите.

 Володимир Зеленски Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна
" Почти всеки ден откриваме нови всеобщи гробове. Събират с епоказания. Хиляди и хиляди жертви. Стотици случаи на жестоки изтезания. Непрекъснато се откриват трупове на наши хора в канализационни шахти и подземия. Вързани, осакатени тела. Има села, които са останали съвсем без поданици ", добави той.

По предварителни оценки, стотици деца са останали сираци.

View this post on Instagram

" Вече са закрепени стотици случаи на изнасилвания, включително на малолетни девойки, на напълно дребни деца. Даже и бебе! Просто е извънредно да приказваме за това! Но това се е случило! Установен е дори този, който го е направил - този съветски " войник " Бичков от Псков. Денатчик или спецназовец, който е изпратил на другарите си това видео. Видео на това, което той прави с бебето. Ето, това е " спецоперацията ", която беше планувана в Москва. Ето, това е борбата за " съветския свят ". Ето, с това ще бъде свързвана към този момент съветската войска, съветските десантчици ", описа възмутено Зеленски.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР