Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети централата на Международния валутен

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети централата на Международния валутен
Коментари Харесай

МВФ дава 900 млн. долара на Киев, Зеленски благодари на Кристалина Георгиева

Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети централата на Международния валутен фонд във Вашингтон за среща с ръководителката на фонда Кристалина Георгиева, съобщи " Франс прес ".

Междувременно финансовата институция разгласи изплащането на Украйна на 900 милиона $ в границите на проекта за подкрепяне на страната, разгласен през март.

МВФ увеличи също по този начин прогнозите си за брутния вътрешен артикул на Украйна за актуалната година до 4,5 %, а за следващата година - до 3-4 %. Това заяви ръководителят на задачата на МВФ за Украйна Гавин Грей, съобщи Ройтерс. Той сподели, че до края на годината Брутният вътрешен продукт на Украйна може даже да надвиши 4,5 %.

След срещата Зеленски съобщи, че е признателен на МВФ за поддръжката за Украйна, съобщи Ройтерс. Той добави, че Киев работи по използване на предложените от Фонда промени.

„ Благодаря ви за вашата поддръжка за Украйна и за това, че приветствате триумфите на нашия народ. Във време на война ние вкарваме промените, които укрепват нашите институции и работим с сътрудниците, с цел да предоставим повече стопански благоприятни условия за нашия народ “, съобщи Зеленски в " Телеграм " след срещата с Георгиева.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР