Президентът на Украйна Володимир Зеленски отговори на масираната руска атака

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски отговори на масираната руска атака
Коментари Харесай

Зеленски отговори на масираната руска атака: Очаквайте мощен сблъсък с ВСУ

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отговори на масираната съветска офанзива против Украйна. Той означи, че с наближаването на зимата руснаците от ден на ден ще прибягват до тероризъм, само че ще се сблъскат с мощен отговор от Украйна, написа РБК-Украйна.

Според президента тази нощ руснаците са изстреляли повече от 40 дрона камикадзе, множеството от които са били свалени.

" Нашата авиация, зенитни артилеристи, мобилни огневи групи - благодаря ви, воини, за всеки свален дрон! Защитниците на небето работиха дейно в 10 района - Харков, Запорожие, Херсон, Николаев, Одеса, Киев, Кировоград, Виница, Хмелницки, Лвов. Благодаря ви за вниманието! ", написа Зеленски.

Той обаче означи, че има и точни попадения, по предварителни данни няма потърпевши, а следствията се отстраняват.

" Харков... Лвовска, Ивано-Франковска област. Укрепваме противовъздушната защита. Укрепваме мобилните огневи групи. Осъзнаваме, че с наближаването на зимата съветските терористи ще се опитат да причинят повече вреди. Ще отговорим на врага. Мощно! ", акцентира украинският президент.

Припомняме, че в нощта против 3 ноември руснаците направиха масирана офанзива с " Шахеди " в Украйна. Изстреляни са 40 безпилотни самолета, 24 от които са унищожени от украинската Противовъздушна отбрана.

В Харков вследствие на ударите е развалена гражданската инфраструктура, зародили са пожари, измежду жертвите има и деца.

Военен обект е бил нападнат в Ивано-Франковска област.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР