Президентът на Украйна Володимир Зеленски отчита ясен напредък в усилията

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски отчита ясен напредък в усилията
Коментари Харесай

Зеленски: Преговарям за сигурност на Украйна за десетилетия напред

Президентът на Украйна Володимир Зеленски регистрира явен прогрес в напъните за приемане на интернационалните гаранции за сигурност за страната му. Това би могло да обезпечи политическия неутралитет на Украйна в следвоенния интервал, както упорства Москва. Междувременно заместник-ръководителят на държавното управление Ирина Верешчук договаря с съветската страна за необикновена замяна - съветски военнопленници за тежко ранени украински бойци от завода " Азовстал " в Мариупол.

" Преговаряме с водещите страни в света, с цел да осигурим на Украйна сигурност за десетилетия напред ", съобщи Зеленски в ежедневното си видеообръщение в сряда вечерта. Наред с други неща, сподели той, въпросът е бил разискван на 8 май на срещата на Г-7, на която Украйна участва за първи път, съобщи.

" За първи път в историята на нашата страна могат да бъдат записани такива гаранции. И то не с меморандуми или неразбираеми формулировки, а с съответни гаранции. По този метод те са и освен правно годни, само че и дефинирани по подобен метод, че да е ясно: какво тъкмо, от кого съответно и по какъв начин съответно се подсигурява на Украйна ", изясни президентът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР