Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че днес в цяла

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че днес в цяла
Коментари Харесай

Украйна е в траур: Зеленски спря полетите с Ан-26 след трагедията

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи, че през днешния ден в цяла Украйна е ден на печал за починалите във злополуката на военния аероплан АН-26, разрушил се през вчерашния ден при планови образователни полети в Харковска област, съобщи ТАСС. Загинаха 26 души, един курсант е в тежко положение.
Още по тематиката
Зеленски дойде през днешния ден на мястото на злополуката и акцентира, че страната би трябвало да обезпечи лекуването на единствения оживял курсант и да отпусне обезщетение на околните на починалите.

Президентът прикани за бързо изясняване на аргументите за злополуката и обективно и независимо следствие на случая.

Зеленски е упълномощил до изясняване на аргументите за рухването на самолета да бъдат прекъснати полетите на сходните на АН-26 машини, споделиха от президентската канцелария.

Самолетът се разруши, приближавайки пистата на военното летище в Чугуев, при опит за кацане по време на образователен полет. На борда на е имало общо 27 души - седемчленен екипаж и 20 кадети от академията на Военновъздушни сили. Първоначално бе обявено за 28 души, само че след това стана ясно, че един от курсантите не се е явил за подготвителния полет.



Още не са ясни аргументите за вчерашната злополука на украинския боен аероплан Ан-26, разрушил се край Харков, сподели украинският министър на защитата Андрий Таран. Той приказва през днешния ден пред публицисти на мястото на нещастието, съобщи ТАСС.

На борда на самолета е имало 27 души - екипаж и курсанти на Харковския университет на Военновъздушни сили " Иван Кожедуб ". Загинали са 25 души, двама курсанти са се избавили, като са скочили от самолета, само че са били в тежко положение и единият е умрял по-късно.

По думите на министъра самолетът е бил изправен механически, през вчерашния ден е направил пет сполучливи излитания и кацания при образователни полети. По-ясна ще е картината, откакто бъдат разчетени черните кутии, сподели Таран. Една от версиите, по които се работи, е техническа нередовност на елементите на машината, съобщи Интерфакс, цитирайки следователите.

Командирът на самолета е съобщил на диспечерите за проблеми с левия мотор, само че е звучал умерено и е споделил, че е подготвен да опита да кацне с един мотор, което е планувано в техническия правилник, заяви заместник-министърът на вътрешните работи Антон Герашченко.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР