Президентът на Украйна Владимир Зеленски проведе заседание на щаба на

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски проведе заседание на щаба на
Коментари Харесай

Зеленски обещава ръст в отбранителното производство на Украйна през 2024

Президентът на Украйна Владимир Зеленски организира съвещание на щаба на Върховния главнокомандващ , част от резултатите от което показа в своя канал в Telegram, написа " Би Би Си ".

Зеленски изрази признателност на украинските Военновъздушни сили " за грандиозното допълване на съветския подводен Черноморски флот с още един транспортен съд ".

Снощи Украйна нанесе на съветския Черноморски флот в пристанището на Феодосия в анексирания Крим.

Съдейки по видеозаписите, на борда на кораба е избухнала мощна детонация. В Киев споделят, че корабът е погубен , съветското министерство на защитата споделя, че е " развален ". Към момента няма надеждни данни за степента на тези вреди.

" Окупаторите няма да имат нито едно безшумно място в Украйна " , сподели Зеленски..

Освен това украинският президент показа проектите си за 2024 година, основно по въпросите на обезпечаването на Силите за защита и сигурност.

" Разпределяне на поръчки, увеличение на броя на производителите. Сега стотици компании вземат участие в основни промишлености и аз съм признателен на всяко дружество, което обезпечава стремежи резултат за нашите бойци. 2024 година би трябвало да бъде време на забележителен растеж на вътрешното отбранително произвеждане ",  написа Зеленски в Телеграм.

Въпросът за развиването на вътрешното произвеждане на оръжия и муниции стана изключително изострен в Украйна през последните месеци на фона на непрекъснатото понижаване на доставките на военна помощ от основните интернационалните сътрудници на Украйна - на първо място Съединените щати - от лятото насам, и отчети от украински военни и специалисти за осезателен дефицит на бойни оръжия.
 Украинският генщаб реалокира фронта южно от Маринка
Украинският генщаб реалокира фронта южно от Маринка

На мястото на Маринка в сводката на украинския генщаб се появи Новомихайловка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР