Президентът на Украйна Владимир Зеленски призова за реформа на ООН

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски призова за реформа на ООН
Коментари Харесай

Имате два варианта: да изключите Русия или да се разпуснете. Зеленски пред Съвета за сигурност на ООН

Президентът на Украйна Владимир Зеленски прикани за промяна на Организация на обединените нации и предложи нейното разискване да се състои в Киев. Той направи това в тирада пред Съвета за сигурност на интернационалната организация. Зеленски приказва по видеоконферентна връзка.

Постоянният представител на Русия присъстваше в залата.

"Правото на несъгласие в Съвета за сигурност не може да се употребява като право [да сееш] гибел ", сподели Зеленски. Той имаше поради Русия - страна, която е непрекъснат член на този орган, взимащ решенията си с единогласие.
 Трупове по улиците и всеобщи гробове. Какво остава след съветската войска  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

В редица предходни военни спорове Русия е серпантина оферти за решения на Съвета за сигурност, като е употребила правото си да им постанова несъгласие. Със същото право разполага и различен непрекъснат член на този орган - Китай.

Зеленски подсети, че задачата на Организация на обединените нации е "да поддържа интернационалния мир и сигурност ", както това е посочено в член първи на организацията. "Но в случай че не можете да извършите още първия член на този правилник, защо са всички останали членове ", попита реторично Зеленски.

Той посочи, че закононарушенията, които се правят в Украйна, се правят точно от един от членовете на Съвета за сигурност. Зеленски сподели, че е бил в Буча, дребният украински град покрай Киев, където след напускането на съветската войска бяха открити десетки тела на убити цивилни.

"Няма закононарушение, което те да не са направили там ", сподели Зеленски и изброи убити вкупом фамилии, дами, изнасилени пред децата си, дами, чийто език е отсечен, цивилни, разстреляни в тила, убити деца, разрушени домове, разграбено имущество, включително и обици, изтръгнати дружно с част от ухото. Руските бойци са се пробвали и да изгорят някои от телата, сподели украинският президент.

Той сложи под въпрос успеваемостта на Организация на обединените нации и сподели: "Ако не знаете по какъв начин да вземете решение, имате два разновидността - да изключите Русия от Съвета за сигурност (...) или да се саморазпуснете, в случай че не можете да извършите нищо друго, с изключение на да говорите ".

Зеленски съпостави дейностите на Русия с тези на терористичната формация "Ислямска страна " и с тези на нацистка Германия. Той прикани за съд по сходство на Нюрнбергския развой, който да изправи отговорните пред правораздаването.

"Искам да припомня на съветската делегация [в ООН], че Рибентроп не е избегнал правораздаването след войната (...), не го избегна и Айхман ".

Рибентроп е министърът на външните работи на нацистка Германия. В Украйна имената на президента Путин и на външния министър Сергей Лавров постоянно се загатват дружно като имената на двамата съществени виновници за войната.

Адолф Айхман е нацистки офицер и един от уредниците на Холокоста. След Втората международна война той се укрива в чужбина, само че е открит от Израел, доведен в Ерусалим и изправен пред съд.

След откритието на убийствата в Буча президентът Зеленски и съветникът на неговата администрация Олексий Арестович споделиха, че намерят "един по един " всеки участник в закононарушенията. Арестович разгласява и лист на частите на съветската войска, които са участвали в региона.
 60 години по-късно. Картини от процеса против Адолф Айхман  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР