Президентът на Украйна Петро Порошенко възложи на министъра на отбраната,

...
Президентът на Украйна Петро Порошенко възложи на министъра на отбраната,
Коментари Харесай

Украинският президент възложи на Въоръжените сили да спрат руското блокиране на украинските пристанища

Президентът на Украйна Петро Порошенко разпореди на министъра на защитата, на началника на Генералния щаб и на командира на украинския флот да бъдат взети задоволително ограничения, с цел да спрат съветските провокации против блокиране на корабите, влизащи в украинските пристанища на Азовско море. Той декларирал това в ефира на програмата „ Свобода на словото " по канала ICTV, представен от 112.ua.

" Ние няма да толерираме противозаконното преодоляване на украински и задгранични кораби, които се движат в посока на украинските пристанища, в това число Мариупол, с цел да се спре работата в металургичния комплекс, който работи в Донбас " - сподели президентът.

Порошенко съобщи, че като се имат поради съответните заповеди на министъра на защитата, на началника на Генералния щаб и на командира на Военноморските сили на Украйна, с цел да " спре нарушаването на закона и да се спрат на съветските провокации в украинския Керченски проток. "
" Русия употребява за тези офанзиви превзетия и нелегално анексиран Крим нелегално разположения там Черноморския флот в превзетия Севастопол. Ние няма да се примирим с това " - сподели Порошенко.

Вчера (16 юли) бе обявено, че в Азовско море Русия е задържала 148 кораба за ревизия. Това съобщи заместник-министърът на инфраструктурата Юрий Лавренюк.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР