Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че в Европа

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че в Европа
Коментари Харесай

Ердоган: В Европа расте културният расизъм срещу мюсюлманите

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че в Европа се следи наклонност за увеличаване на културния расизъм против турците и мюсюлманите. Той упрекна за това " некомпетентни европейски политици ", които правили по този метод " в опит да прикрият неуспеха си във вътрешната и външната политика ", заяви в. " Хюриет ", представен от БГНЕС.

" Политиците, които са несполучливи във външната политика и са притиснати в ъгъла във вътрешната политика, се пробват да прикрият своята непросветеност, като нападат мюсюлманите и мен. Ислямофобията се трансформира в един от най-важните принадлежности на западните политици за прикриване на неуспеха им. Последните събития в Европа и метода, по който европейските медии ги отразяват, потвърждават повишаването на културния расизъм в континента, където живеят към 6 милиона турци ", заяви Ердоган по време на среща с дами и юношески клонове на Международния съюз на демократите, турска неправителствена организация, формирана от турците, живеещи в чужбина. Той добави, че разрастващата се и укрепваща турска диаспора в другите страни на континента към този момент се е трансформирала в призрачен сън за някои европейски политици.

" Нарастващата ксенофобия и ислямофобията са отражение на това. Въвеждането на разнообразни модели за исляма под разнообразни заглавия в някои страни в Европа съставлява тази нездравословна вероятност ", уточни Ердоган и даде за пример Франция, където следва въвеждане на нови ограничения за надзор на религиозния живот.

Според Ердоган, закононарушенията от ненавист против разнообразни етнически групи в Европа са се удвоили през последните години, а офанзивите против джамии и религиозни сдружения са се нараснали. Турският президент разкритикува европейските демократи, интелектуалци и учени, че мълчат за тази рискова наклонност.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР