Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обсъди в телефонен разговор

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обсъди в телефонен разговор
Коментари Харесай

Ердоган: Мълчанието на международната общност за случващото се в Газа е срам за човечеството

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган разиска в телефонен диалог с папа Франциск израелско-палестинския спор, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер, базирайки се на известие на Дирекцията по връзките на турското президентство. Пред Светия отец Ердоган е декларирал, че израелските офанзиви против Газа са прераснали в всеобщо изтребване и че това, че интернационалната общественост си затваря очите за протичащото се, е срамно за човечеството. По думите му, всички страни би трябвало да надигнат глас против тази човешка покруса, се показва в публикуваното известие. 

Турският водач е съобщи пред папата, че трайният мир в района, в който се намират свещените места на трите монотеистични религии, ще бъде вероятен единствено посредством основаването на самостоятелна, суверенна и географски интегрирана палестинска страна в границите от 1967 година със столица Източен Йерусалим.

Ердоган е откроил също по този начин и огромните старания, които Турция поставя за доставянето на филантропична и здравна помощ в Газа. Според него всички би трябвало интензивно да поддържат тези старания, с цел да се подсигурява непрекъснатата доставка на помощ за почтените жители.

" Нямаме проблем с страната Израел, само че в никакъв случай не сме одобрявали това, че тя работи като организация вместо като страна. Тя прави едно от най-бруталните набези в историята против потиснатите в Газа. Половината от починалите са деца, а другата половина са техните майки и възрастните членове на фамилията. Дори единствено това е задоволително, с цел да покаже, че това е дивотия ", съобщи през вчерашния ден Ердоган, след като по-рано денем разгласи, че анулира планувани пътувания на турски публични лица до еврейската страна, съобщи ТАСС.

Инфо: Българска телеграфна агенция, ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР