Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган каза, че разговорите в

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган каза, че разговорите в
Коментари Харесай

Ердоган остава на позицията си за Финландия и Швеция

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган сподели, че диалозите в Турция предходната седмица с финландска и шведска делегации не са били на " предстоящото равнище " и Анкара не може да каже " да " на " поддържащи тероризма " страни, с цел да влезнат в НАТО, заяви турската държавна телевизия TRT Haber, представена от Reuters.

Турция към Алианса на НАТО, блокирайки съглашение, което би разрешило историческо разширение на фона на съветската инвазия в Украйна. Последните мнения на Ердоган демонстрират, че неговото опълчване продължава.

" Докато Тайип Ердоган е глава на Република Турция, ние несъмнено не можем да кажем " да " на страните, които поддържат влизането на тероризма в НАТО ", сподели той пред кореспонденти при завръщането си от пътешестване до Азербайджан в събота.

По-рано два източника споделиха на Ройтерс, че договарянията в и не е ясно по кое време ще се проведат спомагателни полемики. Всички 30 членки на НАТО би трябвало да одобрят проектите за разширение на западния алианс.

Турция оспори кандидатурите на Швеция и Финландия с претекста, че те укриват лица, свързани с Кюрдската работническа партия (ПКК) и други, които счита за терористи, и тъй като стопираха износа на оръжие за Анкара през 2019 година

" Те не са почтени или откровени. Не можем да повторим грешката, позволена в предишното във връзка с страни, които одобряват и хранят такива терористи в НАТО, което е организация за сигурност ", сподели той.

Швеция и Финландия обявиха, че осъждат тероризма и приветстваха опцията за съгласуваност с Анкара.
 Съединени американски щати: Проблемите на Турция с Финландия и Швеция ще бъдат решени
Съединени американски щати: Проблемите на Турция с Финландия и Швеция ще бъдат решени

Това щяло да стане преди края на юни

Ердоган сподели също, че Турция желае да види завършек на войната сред Русия и Украйна допустимо най-скоро , само че че обстановката става все по-негативна всеки ден.

" В понеделник ще имам телефонни диалози както с Русия, по този начин и с Украйна. Ще продължим да насърчаваме страните да употребяват канали за разговор и дипломация ", сподели той.

В Кремъл потвърдиха идното осъществяване на телефонен диалог сред президентите на Русия и Турция.

" Ханделсблат ": Как Ердоган желае да избави 20 милиона тона украинско зърно

Турският президент договаря за кулоар за експорт на селскостопански артикули с Русия и Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР