Президентът на Тайван Цай Ин-уен изрази желанието си да продължи

...
Президентът на Тайван Цай Ин-уен изрази желанието си да продължи
Коментари Харесай

Тайван желае да продължи и задълбочи ползотворното си сътрудничество с Великобритания

Президентът на Тайван Цай Ин-уен изрази желанието си да продължи да укрепва връзките си с Англия, изключително в региона на енергетиката, опазването на здравето и търговията.

По-рано тази седмица Цай се срещна с английския представител в Тайван Катрин Нетълтън ден преди слизането ѝ от поста и заминаването ѝ. Президентът на страната ѝ благодари за приноса към връзките сред двете страни през последните четири години.

Двете страни са открили публични канали за диалози във връзка с съдействието в региона на смарт градовете, енергетиката и земеделието по време на мандата на Нетълтън, означи Цай. Междувременно взаимните визити на високопоставени лица също са се нараснали.

Цай даде обещание да продължи да работи в посока задълбочаване на съдействието с Англия във връзка с битката с ковид и насърчаването на зелената сила.

„ Очакваме с неспокойствие да работим дружно за посрещане на провокациите в ерата след Covid-19 “, съобщи Цай.

Президентът на Тайван изрази вярата си, че Англия, която ще бъде хазаин на Конференцията на Организация на обединените нации за климата идната година, ще поддържа присъединяване на Тайван.

Не на последно място тя акцентира, че през последните години островната страна си партнира с Обединеното кралство и скандинавските страни за създаване на крайбрежни вятърни електроцентрали и точно в тази област ще се съсредоточат взаимните старания на двете страни през идващите години.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР