Президентът на Тайван Цай Ин-уен е носител на наградата за

...
Президентът на Тайван Цай Ин-уен е носител на наградата за
Коментари Харесай

Президентът на Тайван стана носител на наградата „Джон Маккейн“

Президентът на Тайван Цай Ин-уен е притежател на премията за водачество в обществената работа „ Джон Маккейн “ за 2020 година, оповестена от Международния конгрес за сигурност в Халифакс със седалище във Вашингтон.

Цай съобщи, че за нея е чест да получи тази премия и има вяра, че тя принадлежи и на хората на Тайван. „ Това е самопризнание за триумфа на държавното управление в опазването на свободата и демокрацията на страната, както и за напъните за превъзмогване на рецесията от Covid-19”, споделиха от президентския офис.

Според президентския офис тази премия е и доказателство, че Тайван е мощ на положителното, искащ и кадърен да оказва помощ и да играе по-голяма роля в интернационалната общественост. Тайван ще продължи да работи със съидейници в посока поддържане на мира, стабилността и просперитета в Индо-тихоокеанския район.

В обява в Twitter Министерство на външните работи на Тайван съобщи: „ Ние сме извънредно горди с Цай Ин-уен и спечелването на премията „ Джон Маккейн “ за водачество в обществената работа. Признанието за нейните старания за отбрана на демокрацията и правата на индивида, битката с Covid-19 и запазване на суверенитета на страната е празник за Тайван и неговите свободолюбиви хора “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР