Президентът на Танзания Джон Магуфули най-накрая призна, че страната му

...
Президентът на Танзания Джон Магуфули най-накрая призна, че страната му
Коментари Харесай

Танзания най-накрая призна, че има проблем с COVID-19

 Президентът на Танзания Джон Магуфули най-сетне призна, че страната му има проблем с ковид, откакто от месеци уверяваше, че заболяването е била победена благодарение на молебствия, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Магуфули прикани жителите на източноафриканската страна да вземат защитни ограничения и даже да носят маски, само че единствено локално произвеждане.

Той направи това изказване няколко дни откакто страната с 60-милионно население се елементарни с един от най-известните си политици, вицепрезидента на полуавтономния остров Занзибар Сейф Шариф Хамад.

Преди три седмици неговата партия заяви, че бил болен от ковид-19. Миналата седмица умря и началникът на президентската канцелария Джон Киджази, само че повода за гибелта му не бе оповестена. На погребението му в петък президентът прикани популацията да взе участие в тридневни молебствия, с цел да бъде победена " респираторна болест ", заплашваща страната. Той увери, че в страната няма да бъде въвеждан никаква карантина и прикани: " Нека да продължим да слагаме Бог преди всичко и да взимаме ограничения ".

Танзания не е оповестявала броя на случаите на ковид от април м.г., откакто президентът разгласи, че ковид-19 е бил надвит. Според формалните данни инфектираните с ковид не престават да са единствено 509, само че поданици оповестяват, че доста хора са се разболели, а лечебните заведения записват повишаване на броя на пациенти с " пневмония ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР