Президентът на Световната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) Себастиан Коу

...
Президентът на Световната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) Себастиан Коу
Коментари Харесай

Себастиан Коу: Историята с Колман не е добра за спорта

Президентът на Световната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) Себастиан Коу показа, че протичащото се с американския спринтьор Крисчън Колман не е положително за спорта. В изявление за Агенция Франс Прес британецът сподели, че този случай демонстрира, че пропускането на допинг проби се приема съществено в атлетиката.

Колман, който е най-бързият мъж на 100 метра в света през тази година, а застрашен с отнемане от спортни права, защото не е бил открит за три допинг теста в последните 12 месеца. Това значи, че той може да пропусне и Световното състезание в Доха по-късно тази година.

“Не е добра история, само че в действителност демонстрира на останалия свят, че действаме съществено. Местонахождението е доста сериозен детайл от антидопинговата полемика. Не желая да злоупотребявам. Той е свръхестествен атлет”, сподели Коу.

Колман би трябвало да се яви на чуване пред Американската антидопингова организация на 4 септември, а на 5 септември би трябвало да бъде оповестено и решението по неговия случай.

“Убеден съм, че на идното чуване на 4 септмеври ще почистим всичко и ще се състезавам на Световното състезание в Доха тази есен. Аз не одобрявам каквито и да е добавки, тъй че не съм смутен да се подложа на допинг тест по всяко време”, сподели Колман, който е №1 в света за сезона с 9.81 секунди.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР