илюстрация: Предстои изграждането на преносен газопровод от Дупница до Перник

...
илюстрация: Предстои изграждането на преносен газопровод от Дупница до Перник
Коментари Харесай

Изграждат преносен газопровод от Дупница до Перник

илюстрация:

Предстои построяването на метафоричен газопровод от Дупница до Перник с дължина към 53 километра, оповестяват от " Булгартрансгаз ". 

Ще се осъществя отвесен газов кулоар посредством създаване и въвеждане в употреба на нови обекти за уголемение на газопреносната инфраструктура, като планът цели да се увеличи потенциалът за транспорт на природен газ в точките за междусистемно свързване Кулата/Сидирокастро в посока от Гърция към България. 

Обществената поръчка се организира в осъществяване на решението на Народното събрание от 14 март по отношение на самодейността на газопреносните оператори на България, Гърция, Румъния, Унгария, Словакия, Украйна и Молдова за отвесен кулоар, разясняват специалисти. 

Обществената поръчка за метафоричен газопровод от станцията Пиперево, откъдето минава магистралният газопровод България-Северна Македония, до Перник е за 100 млн. лв.. 

За реализатор е препоръчано “Негру вода Кардам 2024 ”, обединяване от две задгранични и една българска компания, негови членове са американско, румънско и българско сдружение. 

Преносният газопровод от Пиперево до Перник ще бъде осъществен на три стадия. Те ще бъдат изпълнявани по едно и също време като още веднъж ще се строи нова тръба, станция за ликвидиране на газопровода " Пиперево 2 " и АГРС " Радомир ".

Проектът включва създаване на газопровод с високо налягане с диаметър DN 500 и дължина към 53 км, АГРС " Радомир " и газопроводно отклоняване към него, както и съпътстващите го софтуерни уреди.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР