Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg писмото на

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg писмото на
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Защо А група да е с 16 отбора? И аз искам Шарън Стоун

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов разяснява пред Sportal.bg писмото на Локомотив (Пловдив), Царско село, Септември (София) и Локомотив (София), с което беше поискано от сезон 2021/2022 година efbet Лига да бъде с 16 тима. Босът на " белите " гледа скептично на такава стъпка.
 Четири клуба пожелаха публично от БФС да се усили efbet Лига (документ)
" Не виждам какъв може да бъде смисленият претекст за едно такова искане. Ако клубовете в " А " група се усилят на 16, какво ще се промени?! Футболът ли ще стане по-интересен, феновете ли ще станат повече, интригата в шампионата ли ще стане по-голяма… Не знам. Какво ще се промени?! Септември и Локо (София) разумно желаят да си обезпечат по-лесни позиции за влизане, а Царско село пък желае да има по-голям късмет да не изпадне… Макар че Царско село имат добър тим, по този начин или другояче.

Ние в България сме по този начин - два клуба сядат и желаят повече пари, другите три-четири пишат писмо, че желаят повече тимове. Всеки желае да нещо, нали сме народна власт. Е, хубаво - и аз желая Шарън Стоун, но я няма.

Мисля, че сегашната численост е добра. То и в този момент някои тимове едвам кретат в елита. Виждате, че Дунав са го закъсали крепко, Етър през вчерашния ден почнаха стачка. Тия могат да не приключват, ние желаеме да усилваме броя. А кой ще остане в " Б " група?! В тази обстановка с ковид, с тази безработица, не ми се коства разумно да се усилва броят на клубове. Виждате, че един огромен град като Бургас едвам смогва да има тим в професионалния футбол.

Ако питат мен, най-добре е да си останат 14 тима, които да се разделят или на две седмици, или на шестица и осмица. Накрая да изпадат два тима в " Б " група, а третият от " Б " група и 12-ият от " А " да играят бараж за влизане. И без тези комплицирани преплитания в групи и мачове във втората осмица. Така е най-добре. Не виждам какво ще се усъвършенства в българския футбол, в случай че елитът усили тимовете ", съобщи Стефанов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР