Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Европейският съюз прекрачва

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Европейският съюз прекрачва
Коментари Харесай

Според Тръмп ЕС няма право да съди американски технологични фирми

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че Европейският съюз прекрачва границите, като съди американски софтуерни компании, а сходни дейности против тези компании би трябвало да са от сферата на подготвеност на управляващите в неговата страна, заяви " Ройтерс ".

Преди срещата на Г-20 в Япония Тръмп насочи остри нападки против Европа, като сподели, че европейските страни " се отнасят към нас по-лошо от Китай ", и съобщи, че еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер " ненавижда Съединени американски щати може би повече от всеки човек, който съм срещал ", съобщи " Политико ".

В изявление за " Фокс " президентът съобщи, че " европейските страни се възползват от Съединени американски щати. Техните търговски бариери са по-лоши, в сравнение с Китай ".

Тръмп разказа ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер като " приказен благородник " и " извънредно твърдоглав ". Не толкоз благо обаче се изрече за Вестагер, основен член на екипа на Юнкер, която оглавява антитръстовите следствия на Европейски Съюз, приключили с огромни санкции за софтуерните колоси " Google " и " Епъл ".

" Имате една жена в Европа, няма да загатвам името й, в действителност се обмисля дали да не заеме мястото на Жан-Клод, тя ненавижда Съединени американски щати може би повече от всеки различен човек, който в миналото съм срещал. Какво прави тя с нашата страна. Тя съди всички наши компании. Ние би трябвало да съдим " Google " и " Facebook " и може би ще го създадем ", добави Тръмп.

По думите му Европа прави съвсем невероятно реализирането на двустранен бизнес и " се отнася към нас по-зле от Китай ".

Той се върна и на още една постоянно повдигана от него тематика – че европейските страни, членки на НАТО, не заплащат обективен дял. " Ние плащаме за близо 100% от НАТО, хората знаят това. Германия не заплаща това, което би трябвало ".

Виетнам повече от всички задгранични сътрудници на Съединени американски щати ползва несправедлива процедура в двустранната търговия, сподели още Тръмп в ефира на " Фокс ". " Виетнам се възползва от нас даже повече от Китай. Така че това е доста забавна обстановка ", добавя президентът на Съединени американски щати. На въпрос дали държавното управление на Съединени американски щати възнамерява да стартира да постанова мита на артикули и услуги от Виетнам Тръмп не даде директен отговор. " Ние обсъждаме нещата с Виетнам. Виетнам е доста по-малък от Китай, само че злоупотребява на практика повече от всички останали ", сподели Тръмп.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР