Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще признае в сряда Йерусалим

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще признае в сряда Йерусалим
Коментари Харесай

Тръмп признава в сряда Йерусалим за столица на Израел


Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще признае в сряда Йерусалим за столица на Израел. Това оповестиха във вторник представители на Белия дом на брифинг за публицисти.

"Президентъ т ще разгласи, че държавното управление на Съединени американски щати признава Йерусалим за столица на Израел. Той преглежда това като признание на действителността", означават от Белия дом.

Представители на администрацията във Вашингтон означават, че американският водач се основава на "историческата действителност", означават от Белия дом.

"Йерусалим е столица на еврейския народ, на еврейската религия от антични времена", разясняват те. "В Йерусалим е израелското държавно управление, правосъдната власт в лицето на Върховния съд".

Според представителя на Белия дом президентът схваща, че статутът на Йерусалим "е доста внимателен въпрос".

Статутът на Йерусалим е един от основните проблеми в палестино-израелския спор. Израел завзема източната част на Йерусалим по време на войната през 1967 година. Те настояват, че Йерусалим е единна и неделима столица на Израел. Палестинците желаят да създадат източната част на града столица на своя страна. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР