Президентът на САЩ Доналд Тръмп се готви да изгони десетки

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се готви да изгони десетки
Коментари Харесай

Тръмп се готви да изгони десетки руски дипломати от САЩ?

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се готви да изгони десетки съветски дипломати от страната в отговор на отравянето с нервнопаралитично вещество във Англия на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал, заяви през днешния ден организация Блумбърг, като се базира на двама души, осведомени с въпроса.

Тръмп се е съгласил с рекомендациите на съветниците си и експулсирането на съветските дипломати евентуално ще бъде оповестено в понеделник, настояват двамата, само че вършат ангажимента, че решението на Тръмп може и да не е дефинитивно. Тръмп бил подготвен да работи, само че желал преди този момент да е сигурен, че и съдружниците ще подхващат сходни ограничения против Русия. До това решение се стигнало да среща в петък, на която са участвали посланикът на Съединени американски щати в Русия Джон Хантсман, финансовият министър Стив Мнучин, министърът на търговията Уилбър Рос, министърът на правораздаването Джеф Сешънс, шефът на Пентагона Джим Матис, шефът на националното разузнаване Дан Коутс, както и напускащият поста си консултант по националната сигурност Хърбърт Макмастър.

Всички осведомени с дебата по въпроса са помолили да останат анонимни. Заместник-говорителят на Белия дом Радж Шах споделил по този мотив пред Блумбърг: "САЩ твърдо застават на страната на Обединеното кралство, осъждайки възмутителните дейности на Русия. Президентът постоянно преглежда опцията за търсене на отговорност от Русия поради враждебните й дейности. За момента няма какво друго да съобщим ".

По този мотив Блумбърг разяснява, че в Белия дом се задълбочава борбата по какъв начин най-добре да се отговори на провокациите на съветския президент Владимир Путин. Вътрешните разлики по въпроса още веднъж изплуваха на повърхността тази седмица, откакто Тръмп поздрави Путин за преизбирането му, без преди този момент да огледа писмените препоръки, дадени от екипа му, да не прави това, споделил осведомен със случая, представен от Блумбърг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР