Президентът на САЩ Доналд Тръмп разпусна вчера два важни консултативни

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп разпусна вчера два важни консултативни
Коментари Харесай

Необузданият Тръмп изпада в изолация, все повече го напускат

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разпусна през вчерашния ден два значими консултативни бизнес съвета - Американския съвет по предприемачество и Форума за тактика и политика към Белия дом, което съгласно Асошиейтед прес е симптом за все по-голямата изолираност след мненията му за расовото принуждение в Шарлотсвил.

След като редица бизнес водачи скъсаха връзките си с Тръмп, може да се чака да ги последват разочаровани негови помощници. Изцепките на Тръмп карат някои от тях да се замислят дали няма да заплатят висока цена за репутацията си, в случай че продължат да работят за президента, отбелязва Ройтерс.

" Мнозина от нас влязоха в администрацията, смятайки, че можем да внесем опита и уменията, които президентът не е имал опция да придобие по време на бизнес кариерата си, и да го насърчим да демонстрира известна въздържаност в това, което споделя обществено или на съдружниците ни ", е споделил за Ройтерс старши помощник, който се двоуми дали да напусне.

" След през вчерашния ден е ясно, че е невероятно за който и да било, даже за военачалник от флота, да обуздае импулсивното държание на Тръмп или това, което виждаме по малкия екран и четем в мрежата ", добавил същият източник.

Имаше очаквания, че военачалник Джон Кели, новият началник на канцеларията на Белия дом, може да внуши известна дисциплинираност на Тръмп, което предшественикът му Райнс Прибъс не съумя да направи. Но Кели гледаше в пода през всичкото време, до момента в който Тръмп обвиняваше от своята кула в Манхатън и расистите, и антирасистите за насилието в Шарлотсвил.

Появиха се известия, че и Гари Кон, съветникът на Тръмп по икономическите въпроси и основната му връзка с бизнес общността, който президентът цени високо, може също да се отдръпна. Кон, който е евреин, беше обезпокоен от изказванията на Тръмп, само че към този момент е решил да остане на поста си, съгласно източник от Белия дом, представен от Ройтерс.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР