Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова режимът на Башар Асад

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова режимът на Башар Асад
Коментари Харесай

Тръмп счита, че Турция работи усилено, за да спре „касапницата в Идлиб“

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани режимът на Башар Асад и неговите съдружници Русия и Иран да прекратят нападението си над провинцията Идлиб в Сирия. Това написа вестник Daily Sabah, представен от организация " Фокус ".
„ Русия, Сирия и Иран убиват или са на път да убият хиляди почтени цивилни в провинцията Идлиб. Не го правете! “, показа президентът в обществената мрежа Twitter. Той също по този начин уточни, че „ Турция работи интензивно, с цел да спре касапницата “.
Припомняме, че предходната седмица силите на режима започнаха необятно наземно нахлуване в Идлиб. То следва след седмици на бомбардировки, по време на които хиляди хора са принудени да изоставен домовете си.
Според оценка на Организацията на обединените народи (ООН) към 60 000 души са избягали от региона, тръгвайки на юг, откакто бомбардировките се усилиха този месец. Хиляди повече избягаха на север към турската граница през последните дни, където Организация на обединените нации предизвестява за възходящия риск от филантропична рецесия. Провинцията Идлиб е дом на към 3 милиона цивилни.
Президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган и съветския му сътрудник Владимир Путин реализираха единодушие в Сочи на 17 септември 2018 година, което планува преустановяване на огъня в региона на Идлиб, както и да бъде стартирано евакуиране на оръжия от региона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР