Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова лидерите на Иран да

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова лидерите на Иран да
Коментари Харесай

Президентът Тръмп призова лидерите на Иран да му се обадят за разговори

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани водачите на Иран да седнат и беседват с него за отвод от нуклеарната си стратегия. Той не изключи военна борба с ислямската република поради нарасналото напрежение сред двете страни. На спонтанна конференция в Белия дом Тръмп отхвърли да обясни какво го е принудило да изпрати в Персийския залив група американски военни кораби отпред със самолетоносача Ейбрахам Линкълн – ход, изработен поради получени “неопределени закани ”.

„ Имаме информация, за която не желаете да знаете. Те бяха доста заплашителни и ние би трябвало да обезпечим сигурността на тази страна и на доста други места “, сподели американският президент.

Тръмп бе запитан дали има риск от директен боен конфликт с Иран в региона на Персийския залив и Ормузкия пролив и той не изключи тази опция.

„ Предполагам, че постоянно съществува такава, нали? Не желая да кажа не, само че да се надяваме да не се случи. Имаме едни от най-силните и добре оборудвани кораби в света, които единствено чакат заповеди. Но не желаеме да се стига до там, в случай че не сме изчерпали другите варианти “, уточни Тръмп.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР