Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, след среща в Белия

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, след среща в Белия
Коментари Харесай

Тръмп: На 12 юни разговорите ще започнат

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, след среща в Белия дом с делегат на Пхенян, че ще се срещне с водача на КНДР Ким Чен-ун на 12 юни в Сингапур и че комунистическата страна желае да се откаже от нуклеарното си оръжие, оповестиха Франс прес и Ройтерс.

Тръмп се срещна през днешния ден в Белия дом с високопоставения делегат на комунистическата страна Ким Йон-чхол, определян като дясната ръка на Ким Чен Ун, и срещата е траяла по-дълго от плануваното.

Разходка в Пхенян разкрива непредвидени гледки (видео)

Американският президент предвижда, че връзките със Северна Корея в края на краищата ще се увенчаят с триумф. "Мисля, че това евентуално ще бъде сполучлив развой ". "Мисля, че ще стартираме връзки между тях и те ще стартират на 12 юни ", сподели Тръмп. Той заяви, че е разискал с Ким Йон-чхол преустановяване на Корейската война.

Тръмп уточни, че чака идването на деня, когато ще може да анулира глобите против Северна Корея и че съгласно него Съединени американски щати няма да дадат главната сума пари в помощ на КНДР, а това ще направи Южна Корея. Той посочи, че повече няма да употребява термина "максимален напън ", тъй като двете страни към този момент намират общ език.

Американският президент съобщи още, че „ не му е харесала “ срещата на съветския външен министър Сергей Лавров с водача на Северна Корея Ким чен Ун, само че той въпреки всичко означи, че тя „ може да е и положителна “.

„ Не ми хареса вчерашната среща сред Лавров и Ким Чен Ун. Каква цел преследваше тя? “, сподели Тръмп.

По-рано през днешния ден стана ясно, че се готви и среща на върха сред Русия и Северна Корея. Такава среща е допустима, сподели представителят на Кремъл, като посочи, че нейният формат и дата ще се договарят по дипломатически канали. Изявлението на Песков бе във връзка публикувано по-рано известие на севернокорейската телеграфна организация КЦТА, съгласно което среща на върха е била контрактувана на срещата в четвъртък сред Ким Чен-ун и съветския външен министър Сергей Лавров.

"Да, фактически такава среща може да се състои; нейната модалност и време ще ще се съгласуват по дипломатически канали ", сподели Песков. На въпрос дали се разисква разновидността Путин и Ким да се срещнат в китайската столица, Песков отговори негативно.

Кой е Ким Йон-чхол

Ким Йон-чхол, който дойде тази седмица в Ню Йорк, е най-високопоставеният севернокорейски делегат, водил диалози с представители на Съединени американски щати на американска земя, от 18 години насам.

Бившият началник на разузнаването е приближен консултант на севернокорейския водач Ким Чен-ун и играе основна роля в подготовката на историческата среща на върха сред Ким и американския президент Доналд Тръмп.
 Тръмп и Ким Йон-чхол Тръмп и Ким Йон-чхол
Ким Йон-чхол има чин военачалник (с четири звезди), заместник-председател е на Централния комитет на ръководещата Партия на труда и шеф на департамента за Обединения фронт, отговарящ за междукорейските връзки. Подобни позиции, както и вездесъщото му наличие преди и по време на междукорейските срещи на върха през април и в края на предходната седмица, го вършат един от най-влиятелните хора в Северна Корея, споделят южнокорейски представители.

Севернокореец споделя за живота под режима на Ким

Той играеше основна роля в размразяването в последно време на връзките сред Северна и Южна Корея, както и със Съединени американски щати. Изпратен като емисар на Ким Чен-ун на зимната олимпиада в Южна Корея през февруари, точно той сподели на южнокорейския президент Мун Дже-ин, че Пхенян е отворен за диалози с Вашингтон - първият симптом, че Северна Корея сменя курса след месеци на замяна на закани и обиди със Съединени американски щати.

Той и сестрата на Ким Чен-ун, Ким Йо-чен, бяха двамата единствени публични представители, които придружаваха севернокорейския водач на двете междукорейски срещи на върха. Пак той координира двете срещи на Ким Чен-ун с Помпейо в Пхенян.

Ким Йон-чхол е някогашен началник на Генералното бюро за разузнаване - водеща севернокорейска организация за военно разузнаване, и близо 30 години е бил почитан член на разследващата общественост. Съединени американски щати и Южна Корея го включиха в черния си лист за наказания поради поддръжка за нуклеарната и ракетната стратегия на Севера през 2010 и 2016 година Беше му обещано особено позволение да пътува до Съединени американски щати за срещата, заяви Държавният депаратамент.

ВИЖТЕ 10 НЕЩА, ЗА КОИТО МОГАТ ДА Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) УБИЯТ В СЕВЕРНА КОРЕЯ, В ГАЛЕРИЯТА НИ

Беше упрекнат от Южна Корея, че е провел смъртоносните офанзиви против южнокорейски боен транспортен съд и остров през 2010 година Освен това съгласно американското разузнаване е бил обвързван с опустошителните хакерски офанзиви против "Сони пикчърс " през 2014 година Северна Корея отхвърля да е забъркана в който и да било от случаите.

"Той е корав договарящ, специалист по междукорейските договаряния. Вярно е обаче, че до тази година беше знак на "ястребите ", а не на хармонията и помиряването ", споделя Мун Сан-гюн, някогашен представител на южнокорейското министерство на защитата.

Ким Йон-чхол е бил и телохранител на Ким Чен-ир - починалият предходен водач на Северна Корея и татко на Ким Чен-ун, съгласно уеб страницата North Korea Leadership Watch.

Тясно е обвързван с наследяването на властта от Ким-Чен-ун, видян е да съпровожда водача при няколко негови обществени появи. Има известност на човек, с който се работи мъчно, подигравателен и незадоволително уважителен към висшестоящите, съгласно "Лидършип уоч ".

Преживявал е и сложни моменти. Южнокорейското разузнаване твърди, че през 2015 година Ким Йон-чхол е бил намален в чин до генерал-лейтенант (с три звезди), откакто задрямал по време на заседание. През 2016 година министерството на обединяването в Сеул заяви, че за малко е бил изпратен в трудов лагер поради "надменния " му фасон и корист с власт.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР