Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че е много вероятно

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че е много вероятно
Коментари Харесай

Тръмп за Ким Чен-ун: Между нас има чудесна химия, харесвам го и той ме харесва!

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели, че е доста евентуално да се срещне още веднъж със севернокорейския водач Ким Чен-ун и отбрани напъните си да убеди Пхенян да се откаже от нуклеарните оръжия, съобщи Ройтерс.

В особено изявление, което даде за Ройтерс в Овалния кабинет на Белия дом, Тръмп изрази убеденост, че Северна Корея е подхванала съответни стъпки към отвод от нуклеарните оръжия макар растящите подозрения за готовността на Ким да отстрани нуклеарния си боеприпас.

Президентът на Съединени американски щати настоя, че със Северна Корея "се случват доста положителни неща ", само че се оплака, че Китай не оказва помощ по този начин, както е помагал в предишното по севернокорейския проблем поради комерсиалния спор сред Пекин и Вашингтон.

"Аз стопирах нуклеарните опити на Северна Корея. Спрях ракетните й тествания. Япония е възхитена. Какво ще се случи ли? Кой знае? Ще забележим ", сподели Тръмп. Той добави, че сред него и Ким има "чудесна химия ". "Харесвам го. И той ме харесва. Сега не се изстрелват балистични ракети, царува тишина. Имам доста положителни персонални връзки с ръководителя Ким ", продължи президентът пред Ройтерс.

Тръмп сподели, че на срещата с съветския президент Владимир Путин са разисквали редица въпроси, като сигурността на Израел, обстановката в Сирия, съветската анексия на Крим и нахлуването в Източна Украйна, газопроводът Северен поток 2. Американският президент съобщи, че Путин не е сложил пред него въпроса за американските наказания против Русия, само че че ще намерения дали да ги анулира, в случай че Русия предприеме някои дейности във връзка с Сирия или Украйна. "Ще помисля за това в случай че те създадат нещо, което ще е положително за нас. Но в случай че не създадат, няма да помисля по въпроса ", добави той.

Тръмп сподели, че не демонстрира необикновен интерес към среща с иранския президент Хасан Рохани, с цел да обсъдят разногласието за иранската нуклеарна стратегия, макар че по-рано този месец изрази подготвеност за такава среща, показва Ройтерс. "Ако желаят такава среща, добре, в случай че не желаят, въобще не ме интересува ", продължи той.

Тръмп добави, че не е сигурен дали ще се срещне с китайския президент Си Цзинпин на Азиатско-Тихоокеанската среща на върха в Папуа-Нова Гвинея през ноември.

Според Тръмп е доста рисково обществени медии като Туитър или Facebook да контролират наличието на личните си платформи. "Няма да загатвам имена, само че когато махат някои хора от Туитър или Facebook и взимат такова решение, това в действителност е рисково, тъй като на следващия ден може да сте вие ", сподели той пред Ройтерс в миг, когато промишлеността на обществените медии е подложена на все по-остри рецензии в Конгреса поради непозната политическа агитация.

Ройтерс припомня, че на 18 август Тръмп укори обществените медии, че "имат изцяло дискриминационно отношение към гласовете на републиканците/консерваторите ".

"Твърде доста гласове биват премахвани, някои положителни, някои неприятни ", написа тогава президентът в Туитър.

Тръмп съобщи, че не е очарован от ръководителя на Управлението за федерален запас Джероум Пауел поради повишението на лихвите и упрекна Китай и Европа, че манипулират валутите си.

Американският президент изрази опасения, че в случай че направи изявления под клетва пред специфичния прокурор Робърт Мълър, проверяващ възможна съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати през 2016 година, може да си навлече обвинявания в лъжесвидетелство. Президентът се притеснява, че следователите могат да сравнят изказванията му с тези на други хора, които са дали показания в следствието, като някогашния шеф на ФБР Джеймс Коми, и в случай че открият разминавания, те могат да бъдат употребявани против него. "Дори и в случай че споделям истината, това ще ме направи измамник. Това не е добре ", уточни президентът, само че не сподели дали ще се съгласи да приказва пред Мълър.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР