Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Джо Байдън обяви нови санкции заради нахлуването на Русия в Украйна


Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в разгласи нови ограничения против съветската стопанска система поради нахлуването в Украйна, като сплоти сили с американски съдружници за ограничение на търговията с Москва и лишаването й от достъп до фондове за развиване, заяви Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2349
По думите му груповите дейности ще нанесат " нов пагубен удар " по стопанската система на Русия. Подобно на ръководителите на останалите страни сот Г-7, той прикани да бъде лишен комерсиалният статут на Русия на " най-облагодетелствана нация ".

Това би разрешило на страните от Голямата седморка да покачат митата и открият квоти за съветските артикули. В Съединени американски щати мярката би трябвало да бъде утвърдена от Конгреса, като негови членове към този момент са подхванали ходове в тази тенденция.

" Путин е агресор и трябва да заплати цената ", съобщи Байдън, който преди нашествието имаше безплодни диалози с съветския президент Владимир Путин.

" Не оставаме решени да изолираме Русия от нашите стопански системи и интернационалната финансова система " се споделя в взаимно изказване на седемте най-развити демокрации.

През 2020 година към 46 на 100 от външната търговия на Русия е била с тези страни.

Вече е неразрешен вносът в Съединени американски щати на съветска водка, морски храни и диаманти, разгласи през днешния ден Байдън. Той още веднъж заплаши Русия, че ще заплати " доста висока цена ", в случай че употребява химическо оръжие против Украйна. Съединените щати ще включат още имена на съветски олигарси в своя санкционен лист и ще спрат износа на първокласни артикули за Русия, добави Байдън.

В настрана известие Белият дом сподели, че президентът на Съединени американски щати ще наложи възбрана върху вложенията в Русия освен в енергетиката, което към този момент е направено, само че и в други браншове, както и че Г-7 ще предприеме стъпки Москва да не получава средства от Международния валутен фонд и Световната банка.

Украинският президент Володимир Зеленсски разгласи през днешния ден, че е разговарял по телефона с Байдън, като двамата се се споразумели за оказване на още военна помощ за Украйна и за налагане на нови наказания против Русия. Зеленски написа в " Туитър ", че е уведомил Байдън за " ситуацията на бойното поле " и за " закононарушенията на Русия против цивилното население " в Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР