Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Байдън разговаря по телефона с новия германски канцлер Олаф Шолц

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в беседва нощес по телефона с новия немски канцлер Олаф Шолц, с цел да го поздрави за встъпването му в служба, предадоха международните организации.

По-рано през вчерашния ден Шолц, който постави клетва в сряда, направи първите си визити в чужбина - в Париж, където бе признат от френския президент Еманюел Макрон, и по-късно в Брюксел за срещи с ръководителите на Европейския съвет и на Европейската комисия, Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен.

Говорих с немския канцлер Олаф Шолц, с цел да го поздравя за назначението му. С неспокойствие чакам да работя в тясно съдействие (с Шолц) по цялостния набор от световни провокации, в това число трансатлантическите старания за (реагиране) на дестабилизиращото скупчване на войски от Русия по продължение на границата с Украйна, написа Байдън в Туитър.

Today, I spoke with German Chancellor Olaf Scholz to congratulate him on his appointment. I look forward to working closely together on the full range of global challenges, including transatlantic efforts to address Russia’s destabilizing military buildup along Ukraine’s border.
— President Biden (@POTUS)
Белият дом заяви, че президентът на Съединени американски щати подчертал своята поддръжка за "здравата връзка " с Германия и по-нататъшното усилване на съдействието с Европейски Съюз като цяло. Двамата разискали още битката против пандемията от новия ковид и със опасността от климатичните промени, прецизира Българска телеграфна агенция.

Шолц и Байдън потвърдиха околните връзки сред Германия и Съединените щати и показаха желание да ги укрепят още повече, сподели немското държавно управление в изказване.

Двамата към този момент разговаряха в четвъртък на извършената онлайн по самодейност на американския президент Среща на върха за народна власт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР