Президентът на САЩ Джо Байдън заяви във вторник, че по

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви във вторник, че по
Коментари Харесай

Байдън: Фалитът на САЩ не е опция

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи във вторник, че по време на среща с водещи републикански законодатели е дал ясно да се разбере, че банкрутът на Съединени американски щати " не е алтернатива ", защото двете страни не съумяха да реализират пробив в договарянията във връзка с лимита на дълга на страната.


Председателят на Камарата на представителите на републиканците Кевин Маккарти и водачът на малцинството в Сената Мич Макконъл се срещнаха с Байдън в Белия дом в последния кръг от битката за власт, която заплашва с големи последствия за най-голямата стопанска система в света.

Към републиканците се причислиха и двамата водещи демократи в Конгреса: Лидерът на болшинството в Сената Чък Шумър и водачът на малцинството в Камарата на представителите Хаким Джефрис.

Въпреки че не реализираха съглашение за повишение или отсрочване на тавана на дълга, групата ще се срещне още веднъж в петък.

" Трябва да премахнем опасността от несъстоятелност ", съобщи Байдън след диалозите, като предизвести за тежките стопански последствия, които биха настъпили.

Запитан дали обмисля да отсрочи идното си пътешестване до Азия за срещите на Групата на седемте, Байдън добави, че " към момента е решен " да взе участие, само че добави, че договарянията за тавана на дълга са от решаващо значение.

Той призна, че е " допустимо " да не реализира пътуването, като съобщи пред кореспонденти: " Ако по някакъв метод сме стигнали до края и към момента не сме разрешили казуса... няма да отпътува "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР