Президентът на САЩ Джо Байдън все още няма намерение сам

...
Президентът на САЩ Джо Байдън все още няма намерение сам
Коментари Харесай

Байдън няма намерение да говори с Путин по време срещата на върха на Г-20

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън към момента няма желание самичък да инициира възможен контакт с съветския държавен глава Владимир Путин в границите на идната среща на върха на Г-20 в Индонезия, сподели представителят на Белия дом Карин Жан-Пиер, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя съобщи, че Байдън " към момента няма желание да се среща с президента Путин, нищо не се е трансформирало в това отношение ". 

" В момента нямам какво да оповестя за среща или телефонен диалог с президента Путин. Президентът на Съединени американски щати ясно съобщи, че няма желание да го прави ", добави Жан-Пиер.

По-рано този месец Байдън означи в изявление за Cи Ен Ен, че не възнамерява да се срещне с Путин на срещата на върха на Г-20, само че счита, че това ще зависи от това какво ще желае да разиска съветският водач. По-специално президентът на Съединени американски щати позволи опцията да разиска с съветския президент въпроси, свързани с освобождението на американката Бритни Грайнър, която е наказана в Русия за контрабанда на масло от хашиш.

Засега остава отворен въпросът дали Путин ще участва на срещата на Г-20.

Мненията на един от най-големите американски бизнесмени и най-богатия човек на планетата Илон Мъск и американската администрация за украинската рецесия се разминават, като формален Вашингтон счита, че единствено самият Киев може да вземе решение за възможни отстъпки пред Москва, съобщи още Карин Жан-Пиер на брифинга.

" Относно мненията му за Украйна и отстъпките на територии. Знам, че господин Мъск е приказвал доста интензивно за това. Той е частно лице с частна компания. Нашата позиция, позицията на държавното управление на Съединени американски щати, е доста ясна - заявявала съм я от тази естрада към този момент доста пъти - във връзка с метода, по който виждаме развиването на този развой: всичко зависи от Украйна, това е нейно решение, нищо за Украйна без Украйна, " сподели говорителката на президента на Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР