Ръководителят на Petrobras беше уволнен след напрежение с лявата администрация

...
Ръководителят на Petrobras беше уволнен след напрежение с лявата администрация
Коментари Харесай

Бразилското правителство на Лула уволни шефа на Petrobras след спор за дивиденти

Ръководителят на Petrobras беше уволнен след напрежение с лявата администрация на Луис Инасио Лула да Силва, която се опита да упражни по-голямо въздействие върху бразилската държавна петролна компания.

Главният изпълнителен шеф Жан Пол Пратес възнамерява да предложи оставката си на борда, сподели Petrobras във вторник вечерта, поставяйки завършек на седмици на неустановеност по отношение на бъдещето му в групата на стойност 108 милиарда $.

Решението да отстраняването на топ мениджъра на най-големия производител на недопечен нефт в Латинска Америка беше взето от държавното управление в Бразилия, съгласно двама души, които са директно осведомени с въпроса. година по отношение на това дали Petrobras би трябвало да изплати ексклузивен дял на акционерите.

След завръщането си на президентския пост предходната година Лула настоя Petrobras да понижи изплащанията на вложителите и вместо това да влага повече в области като възобновима сила и рафинерии, целяйки да стимулиране на икономическата интензивност.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР