Президентът на САЩ Джо Байдън увери американците, че банковата система

...
Президентът на САЩ Джо Байдън увери американците, че банковата система
Коментари Харесай

След срива на SVB: Байдън разкри откъде ще възстановят парите на вложителите

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън увери американците, че банковата система е сигурна след срутва на SVB. Той добави, че желае по-строги регулации за попречване на бъдещи рецесии, съобщи Агенция Франс Прес.

" Американците могат да имат убеденост, че банковата система е сигурна. Депозитите ви ще бъдат там, когато имате потребност от тях ", съобщи Байдън в телевизионно изявление от Белия дом след банкрута на Silicon Valley Bank и федералното вдишване на втора банка.

Въпреки че държавното управление подсигурява, че вложителите в SVB ще получат назад парите си, " данъкоплатците няма да понесат никакви загуби ", сподели Байдън.

" Парите ще дойдат от таксите, които банките заплащат за обезпечаване на депозитите. "

Байдън провокира Конгреса да одобри по-строги регулации, като съобщи, че " строгите " защитни ограничения, въведени след финансовия колапс през 2008 година, са били анулирани при неговия предходник републиканец Доналд Тръмп.

" Ще желая от Конгреса и от банковите регулатори да засилят разпоредбите за банките, с цел да понижат вероятността сходен банков банкрут да се повтори ", сподели Байдън.

Той даде да се разбере, че чака следствията да паднат върху плещите на виновните лица.

" Трябва да получим цялостна информация за това какво се е случило и за какво, с цел да могат виновните лица да бъдат подведени под отговорност ", сподели той. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР