Президентът на САЩ Джо Байдън ще обсъди утре по телефона

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще обсъди утре по телефона
Коментари Харесай

Байдън ще обсъди утре със Си Дзинпин войната в Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще разиска на следващия ден по телефона с китайския президент Си Дзинпин икономическата конкуренция сред двете страни и войната на Русия против Украйна.

Това заяви през днешния ден говорителката на Белия дом Джен Саки, представена от АП. Тя означи, че диалогът е част от напъните на Съединени американски щати " да поддържат отворени линиите за връзка " сред Вашингтон и Пекин.

Тази самодейност последва траялата седем часа среща в понеделник в Рим на съветника по националната сигурност към Белия дом Джейк Съливан с високопоставения китайски посланик Ян Цзечъ. На нея американската страна е изразила загрижеността си във връзка поддръжката на Китай за Русия и е предизвестила, че подсилването на съветската дезинформация от страна на Пекин може да накара силите на Владимир Путин да прибягнат до химическо или биологическо оръжие в Украйна. Съливан е предизвестил също, че всеки опит на Китай да помогне на Русия да заобиколи интернационалните наказания ще коства скъпо на държавното управление в Пекин.

Източник Българска телеграфна агенция
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР