Президентът на САЩ Джо Байдън призова конгресмените от ръководената от

...
Президентът на САЩ Джо Байдън призова конгресмените от ръководената от
Коментари Харесай

Байдън призова Камарата на представителите да се съвземе, но последва нов провал

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани конгресмените от ръководената от републиканците Камара на представителите на представителите да " се съвземат ", като съобщи, че безредният конфликт за установяване на водач на Камарата се отразява зле на Съединени американски щати, заяви Ройтерс.

Битката за това кой ще управлява Камарата на представителите, откакто републиканците получиха болшинство на междинните избори през ноември, продължава към този момент втори ден, откакто предстоящият любимец Кевин Маккарти претърпя три следващи неуспеха предходния ден. Твърдолинейни членове на неговата партия се опълчват на Маккарти да наследи демократката Нанси Пелоси като ръководител на долната камара на Конгреса.

" Това не наподобява добре ", съобщи демократът Байдън пред медиите в Белия дом. " Това не е добре. Това са Съединени американски щати и се надявам те да се съвземат ".

Белият дом се стреми да се показа като концентриран върху значими за гласоподавателите въпроси, до момента в който републиканците от Камарата на представителите се борят за водачество, отбелязва Ройтерс.

Байдън съобщи, че забавянето на избора на ръководител на Камарата на представителите - пост, който е втори в линията на предаване на президентските пълномощия - може да накара съдружниците и враговете на Съединени американски щати да се усъмнят във възобновяване на американската народна власт от разтърсванията към нападението на 6 януари 2021 година против Капитолия. То беше осъществено от поддръжници на някогашния президент републиканец Доналд Тръмп, които се пробваха да блокират одобряването на успеха на Байдън. Вчера за първи път от 100 години насам Камарата на представителите не съумя да избере ръководител през първия ден на парламентарната си сесия.

" Как мислите, че наподобява това на останалата част от света? ", попита Байдън.

Президентът акцентира, че " останалата част от света гледа ", и сподели, че това може да сложи под въпрос способността на Конгреса да ръководи, само че не и неговата лична. Външната политика на Байдън е съсредоточена върху възобновяване на обичайните съюзи на Съединени американски щати, с цел да се конкурират с набиращия мощ Китай и да санкционират Русия за нахлуването в Украйна.

Президентът направи мненията, до момента в който заминаваше за Кентъки с водача на републиканците в Сената Мич Макконъл, с цел да подчертае двупартийното съглашение по въпроса за вложенията в инфраструктурата. Демократите управляват Сената, който през 2021 година утвърди с двупартийна поддръжка подкрепяния от Байдън проектозакон за инфраструктурата на стойност 1 трилион $.

Междувременно водачът на републиканците Кевин Маккарти още веднъж не съумя завоюва председателското място в Камарата на представителите след трагичен четвърти тур на вота, съобщи Асошиейтед прес.

Битката за това кой ще управлява Камарата на представителите, откакто републиканците получиха болшинство на междинните избори през ноември, продължава към този момент втори ден.

Вчера, при откриването на работата на новия Конгрес Маккарти не съумя да завоюва вота за председателското място, откакто някои твърдолинейни депутати от партията му отхвърлиха неговата кандидатура. Изглежда, че тяхната позиция не се е трансформирала и през днешния ден, така при гласуването не доближиха още повече гласове, с цел да се съберат нужните 218 гласа.

Бившият президент Доналд Тръмп пък сложи на тестване въздействието си върху републиканците в Камарата на представителите, като прикани всички членове да поддържат Маккарти, отбелязва ДПА.

" Сега е време всички наши страхотни републикански членове на Камарата на представителите да гласоподават за Кевин, да завършат договорката и да си вземат успеха ", написа Тръмп в своята обществена мрежа " Трут соушъл ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР