Президентът на САЩ Джо Байдън приветства споразумението за временно прекратяване

...
Президентът на САЩ Джо Байдън приветства споразумението за временно прекратяване
Коментари Харесай

Байдън приветства споразумението за временно спиране на огъня в Газа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън приветства съглашението за краткотрайно преустановяване на огъня сред палестинската войнствена формация " Хамас " и Израел, което ще докара до освобождението на някои заложници, държани сега в Ивицата Газа, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Изключително съм удовлетворен, че някои от тези смели души, които устояха седмици в плен и бяха подложени на неописуемо тестване, ще се съберат със фамилиите си, откакто това съглашение бъде приложено в своята целокупност ", съобщи Байдън, представен в изказване на Белия дом.

Днес израелското държавно управление утвърди четиридневно съглашение за преустановяване на огъня във войната в Газа, което включва замяна на заложници за палестински пандизчии.

Байдън благодари на Катар и Египет за " решителното им водачество и партньорство " при договарянето на договорката. " И правя оценка уговорката, който министър-председателят (на Израел) Нетаняху и неговото държавно управление поеха в поддръжка на удължена пауза, с цел да се подсигурява, че тази договорка може да бъде изцяло изпълнена и да се обезпечи даването на спомагателна филантропична помощ за облекчение на страданията на почтените палестински фамилии в Газа ", сподели още президентът.

Той съобщи, че договорката " би трябвало " да докара до освобождението на някои американски заложници. " Няма да спра, до момента в който всички те не бъдат освободени ", добави той.

При невижданата си терористична офанзива против Израел на 7 октомври " Хамас " отвлече към 240 души в линията Газа и умъртви 1200 души в пограничния регион.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР