Президентът на САЩ Джо Байдън обмисля да нанесе удари по

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обмисля да нанесе удари по
Коментари Харесай

Байдън проучва възможността да удари групи, за които се твърди, че са свързани с Иран

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън обмисля да нанесе удари по групи от Близкия изток, за които се твърди, че са свързани с Иран, в отговор на офанзиви против американски сили в района. Това оповестява The Washington Post, базирайки се на източници.

Според изданието американският водач е изправен пред възходящ напън поради отговора си на офанзивите против американските сили в Близкия изток. Докато президентът претегля причините за и срещу ответна стъпка, опасявайки се от ескалация на спора, показват източници на вестника. Както сподели събеседник от президентската администрация на изданието, макар че „ нищо не се е трансформирало в прерогативите “ за отбрана на военния личен състав, управляващите на Съединени американски щати вземат поради, че на фона на палестинско-израелския спор са влезнали в действие други фактори, тъй че е належащо, с цел да „ бъдете наясно какво се случва в района “.

„ Мисля, че сме в миг, в който евентуално можем и би трябвало [да отговорим на офанзивите против американските войски в Близкия изток] “, цитира вестникът думите на някогашния началник на Централното командване на Съединени американски щати Джоузеф Вотел. Според него, откакто изпрати спомагателни сили и съоръжение в района, Съединените щати „ би трябвало непосредствено да отговорят на заканите за своите войски “.

На собствен ред законодателят от Масачузетс Сет Моултън сподели пред изданието, че избрани сили в Близкия изток „ желаят война “, само че заради обострянето в района му се коства безразсъдно да прави изказвания, които могат да доведат до ескалация и да въвлекат Съединени американски щати в военни дейности.

Според специалиста от Фондацията за отбрана на демокрацията Брадли Боуман, в случай че Съединените щати не отговорят на офанзивите против техните сили в Близкия изток, ще има още повече офанзиви, тъй че е належащо да се извършат въздушни удари против екстремистите в Сирия.

Както заяви по-рано телевизионният канал Al Mayadeen, групировката Хизбула нападна американска военна база в североизточна Сирия. Това не е първият случай, когато американската военна база Айн ал-Асад в провинция Анбар в Западен Ирак е атакувана от дрон. По-рано бойци от шиитски групи желаеха Съединени американски щати да изтеглят войските си от Ирак и други страни в Близкия изток. В изказването се акцентира, че американските войски би трябвало неотложно да изоставен района, в противоположен случай техните бази ще бъдат непрекъснато атакувани.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР