Президентът на САЩ Джо Байдън допусна пореден лапсус. По време на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън допусна пореден лапсус.
По време на
Коментари Харесай

Лапсус на Байдън прати Колумбия в Азия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън позволи следващ лапсус.

По време на срещата на върха на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) в Пном Пен той назова Камбоджа, която е хазаин на събитието, Колумбия , оповестява " Ройтерс ".

" Сега, когато още веднъж сме дружно тук, в Камбоджа, чакам с неспокойствие да реализираме още по-голям прогрес от сегашния и желая да благодаря на министър-председателя на Колумбия за неговото водачество като ръководител на АСЕАН и за това, че беше хазаин на всички ни, съобщи Байдън по време на срещата.

Американският президент обаче явно имаше поради премиера на Камбоджа Хун Сен, който сега ръководи 10-членния районен блок.

Biden, in remarks at the Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) Summit, thanks " the prime minister for Colombia " for his " leadership as ASEAN chair. "

The ASEAN chair is the prime minister of Cambodia.
— RNC Research (@RNCResearch)
В реалност Камбоджа е ротационен ръководител на АСЕАН, а Колумбия даже не членува в групата, защото е част от напълно различен географски район на света.

Байдън позволи същия гаф и неотдавна в Белия дом, когато пред публицисти, преди да потегли за Камбоджа, откъдето стартира обиколката му в Азия за присъединяване в три срещи на върха, съобщи: " Потеглям за Колумбия ", след което побърза да се поправи.

Президентът демократ, който навършва 80 години на 20 ноември, по-рано тази седмица разгласи, че има намерение да се кандидатира за нов мандат през 2024 година, като окончателното му решение евентуално ще бъде взето при започване на идната година.

и склонността му да се отклонява от протокола по време на изяви онлайн обаче бяха възприети от републиканските му критици като доказателство, че той е прекомерно остарял за тази служба.
 Байдън с двоен лапсус: Сбърка Афганистан с Украйна и Ирак
Байдън с двоен лапсус: Сбърка Афганистан с Украйна и Ирак

Американският президент въпреки всичко съумя да се поправи сам
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР