Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и

...
Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и
Коментари Харесай

На 8 октомври президентът Вучич ще се обърне към сръбското общество по много важни политически въпроси


Президентът на Сърбия Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. сподели през днешния ден, че на 8 октомври ще се обърне към обществото по доста значими политически въпроси, след поредност от интернационалните срещи, които ще има в това време, оповестяват сръбските медии.

Евродепутати и немският делегат за Западните Балкани Мануел Сарацин идват в Сърбия в петък, заяви Вучич и добави, че той ще пътува в България в събота, където ще беседва с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, а по-късно в понеделник в Будапеща ще беседва с унгарския министър председател Виктор Орбан по отношение на мигрантската политика.

Вучич добави, че на 4 и 5 октомври ще види какво ще се случи в Съвета на Европа и дали в действителност ще стартира процедурата за приемане на Косово в организацията. На 6 октомври в Прага сръбският президент ще взе участие в срещата на върха на общо 41 страни, в това число водачите на Европейски Съюз, на 7 октомври ще открие огромна фабрика и по-късно ще се обърне към обществото.

Той добави, че му е " доста забавно " по какъв начин ще стартира процедурата за приемане на Косово в Съвета на Европа след решението за присъединение на четири украински района към Русия след референдумите.

По думите му той чака, че след всички тези срещи ще може да каже освен това на жителите на Сърбия.

Отговаряйки на въпроси на публицисти, Вучич сподели, че Сърбия е издържала 210 дни със постоянна политика и че натискът върху управлението в Сърбия е голям.

На въпрос от кое място идва натискът, Вучич сподели, че " всички схващат всичко " и че той приказва толкоз, колкото може, без да навреди на страната.

" Трябва да забележим какви са нашите ползи и ще приказвам повече за това на 8 октомври ", сподели Вучич.

Сръбският президент съобщи още, че Сърбия не може и няма да признае резултатите от референдума на четирите украински области под контрола на съветските сили за присъединение към Русия.

" Сърбия не може да признае това, тъй като се придържа към интернационалното право, Хартата на Организация на обединените нации и резолюциите на Организация на обединените нации. Ние пазиме личната си териториална целокупност, както и целостта на интернационално приетите страни. И това е единственото нещо, което е несъмнено и което не може да бъде променено, това са неща от решаващо значение ", сподели Вучич пред кореспонденти след посещаване на новото индустриално оборудване на фабриката на Грундфос /Grundfos/ в град Инджия.

Той повтори, че интернационалният напън върху Сърбия във връзка с Русия е многочислен и че чака той да се усили в идващия интервал.

" Все по-малко е търпението, нервността нараства и всички групи за напън, както и част от медиите и политическите партии ще бъдат ангажирани. И към едната, и към другата страна ", сподели Вучич и добави, че остава да се грижи за Сърбия и нейните ползи.

Вучич сподели, че даже проектът за консултация на министерствата на външните работи на Русия и Сърбия за идващите две години е употребен за, както се изрази, " брутални и гневни " офанзиви против Сърбия.

" Не се боря за президента Владимир Путин или за президента на Съединени американски щати Джоузеф Байдън. Боря се за тези прелестни хора в тази фабрика, за всеки един от вас, мъже и дами на Сърбия ", сподели Вучич.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР