Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви след масовите граждански протести

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви след масовите граждански протести
Коментари Харесай

Вучич предложи изход от политическата криза в Сърбия - нови избори

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи след всеобщите цивилен митинги в Белград, че е предложил на опозицията избори, смятайки, че на тях ще се види „ какъв брой мощна и мощна “ е тя.
„ Предлагам им избори. Мисля, че когато са толкоз мощни и мощни, желаят избори. Това евентуално е естествено искане на опозицията – избори. Нали не смятате, че има друго място, където хората би трябвало да преброяват своите хрумвания, проекти, стратегии и всичко останало “, уточни Вучич пред кореспонденти в сръбското президентство.
Вучич даде обещание на опозицията, че в случай че желае избори, такива ще има.
„ Ако желаете избори, ще ги има. Ако не желаете избори, значи всичко е наред... Събирания, митинги, това не е проблем и аз постоянно съм го подкрепял “, сподели Вучич.
Той добави, че броят на участниците в митингите под лозунгите " Спрете кървавите ризи " и " Един от пет милиона " може да бъде обмислен тъкмо, само че това не е същността, а да се види какво още може да се направи за Сърбия, и да не се губи силата на " маловажно наличие ", което не заслужава внимание.
На конференция в президентството Вучич съобщи, че Прищина ще отстрани границите с Албания на няколко стадия до март и ще се опита да сложи интернационалната общественост пред приключен факт.
„ До края на март те ще го създадат и когато го създадат, откакто са изтрили границите, ще отстранен митата и ще кажат: " Готови сме да приказваме, само че от друга позиция, от позицията на обединени Албания и Косово ", сподели Вучич.
Той уточни, че и преди е споменавал подобен сюжет на интернационалната общественост, само че не е имало реакция.
Вучич попита " какъв би бил отговорът на интернационалната общественост, в случай че той разгласи, че границата с Република Сръбска е изтрита " и уточни, че това е знак, че някой се тормози от мощна Сърбия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР