Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че Прищина иска

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че Прищина иска
Коментари Харесай

Вучич: Прищина се готви да нападне Северно Косово, готви ликвидация на сърбите

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи през днешния ден, че Прищина желае да нападна (населената най-вече със сърби) северна част на Косово и Метохия и че под прикритието на битка с престъпността приготвя ликвидирането на сърби, оповестяват сръбските организации.

Вучич съобщи на конференция през днешния ден, че Прищина употребява обстановката в Украйна за акция против Сърбия и че е неистина, че Сърбия желае да нападне някого, като съгласно него е тъкмо противоположното.

"Прищина е тази, която желае да нападна северната част на Косово и Метохия и приготвя ликвидирането на сърбите под прикритието на битка с престъпността ", сподели той и предизвести косовските управляващи да не го вършат.

Коментирайки изказването на косовския министър председател Албин Курти, че Белград води нападателна политика, дружно с обвиняванията, че Белград може да предизвика спор, Вучич сподели, че това е неуместно.

Сръбският президент сподели, че знае за проектите на Прищина и ги моли да не го вършат.

"Моля ги да не възнамеряват да арестуват и убиват никого, единствено тъй като им пречи всеки, който е либерален, тъй като всеки, който е сърбин, е нарушител ", сподели той.

Вучич съобщи, че е песимистичен по отношение на резултатите от срещата с косовския министър председател Албин Курти на 18 август в Брюксел, само че че се надява на рационално държание от страна на Прищина и отива там, с цел да откри решение.

Сръбският президент заяви още, че името на мандатоносителя ще стане известно ден-два след срещата с Курти на 18 август.

По думите му "мандатоносителят няма да работи дълго ", т.е. бързо ще предложи държавно управление.

"Мисля, че преди края на август (съставът на правителството) ще бъде в Скупщината. Крайният период за сформиране на държавното управление е 2 ноември. Дали ще бъде на 28 или 29, значимо е да бъде положително държавно управление ", сподели Вучич.

Той уточни, че ще беседва с ръководителя на Социалистическата партия на Сърбия Ивица Дачич като с "потенциален съдружен сътрудник ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР