Президентът на Сърбия Александър Вучич се обърна към сръбския народ

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич се обърна към сръбския народ
Коментари Харесай

Вучич: Сърбите не искат много, само това, което принадлежи на всички цивилизовани хора в Европа

Президентът на Сърбия Александър Вучич се обърна към сръбския народ преди днешния митинг в Рудар, заявявайки, че това е „ огромен, национален и либерален митинг на сърбите от Косово и Метохия, както и от север и юг и всички области, където живеят сърби. Косово и Метохия “.

" Сърбите не желаят доста, те желаят единствено това, което принадлежи на всички цивилизовани хора в Европа. Това, на което всички имат право, единствено на сърбите им е отказано. Да бъдат свободни, да имат право да се движат, да вървят в учебните заведения и лечебните заведения, с цел да защитят живота си и вероятността на децата си “, сподели още  Вучич.

Президентът на Сърбия сподели, че сърбите упорстват " описите за арести, направени от режима в Прищина, да бъдат отстранени, тъй като сърбите се опълчиха на техния гнет ".

„ И за връщането в техните институции, тъй че това е нещо друго от премахването на барикадите, те желаят образуването на Съюз на сърбките общини, което беше първото изискване в Брюкселското съглашение. За всичко това, като президент на Сърбия, аз постоянно ще ги поддържам и няма да се укривам от великите и мощните в света и, когато го кажа, ще бъда и задоволително виновен, с цел да ги прикани да пазят мира, да пазят успокоение, самоограничение и самообладание, тъй като мирът е в най-хубавия интерес на сърбите и Сърбия и нашият народ в Косово и Метохия “, добави Вучич.
 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР