Президентът на Съединените щати Джо Байдън е пристигнал снощи в

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън е пристигнал снощи в
Коментари Харесай

Джо Байдън пристигна във Варшава. Очаква се да се срещне с лидерите от Източна Европа

Президентът на Съединените щати Джо Байдън е дошъл нощес в Полша с трен от Украйна, съобщи Ройтерс, представена от БНР.

След изненадващо посещаване в Киев Байдън дойде на гарата в югоизточния полски град Пшемишъл към 20.30 ч. локално време.

По-късно американският президент кацна с президентския аероплан " Еър Форс 1 " на военно летище в полската столица Варшава.

Байдън беше в Киев във връзка идната годишнина от съветското навлизане в Украйна, с цел да заявява, че Съединените щати ще продължат да оказват поддръжка на украинците.

Очаква се през днешния ден Байдън да произнесе тирада във Варшава и по време на визитата си там да се срещне с водачите на така наречен Букурещка девятка - страните членки на НАТО от Източна Европа.

В " тирада пред полската нация " пред Кралския палат в остарелия град на Варшава американският президент Джо Байдън ще изрази още един път поддръжката за Украйна и ще увери сътрудниците от НАТО, че съюзът е обединен и предпазен.

" Подозирам, че ще чуете обръщение към господин Путин, и към на съветския народ ", сподели представителят на Националния съвет за сигурност Джон Кърби за задочния двубой сред президентите на Съединените щати и Русия, които ще приказват по-късно през днешния ден един след различен.

Това е второто пътешестване на американския президент до Полша в границите на по-малко от 12 месеца. На ротационен принцип там са ситуирани към 10 000 американски военнослужещи.

В рамките на второто посещаване на Байдън в Полша за по-малко от година са планувани среща с полския президент Анджей Дуда, както и телефонни диалози с водачите на Англия, Франция и Италия, оповестиха от Белия дом.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР