Президентът на Руската федерация Владимир Путин иска да получи „своето“

...
Президентът на Руската федерация Владимир Путин иска да получи „своето“
Коментари Харесай

Юрий Фелщински: Путин иска да получи своето...

Президентът на Руската федерация Владимир Путин желае да получи „ своето “ – желае да вземе освен Украйна, само че и Беларус, Молдова, Литва, Латвия и Естония. Руският водач желае и Словакия, Чехия и Полша да се отдръпват от НАТО.

Това съмнение направи руско-американският историк, лекар на историческите науки Юрий Фелщински в изявление с Олеся Бацман, основен редактор на онлайн изданието „ Гордън “.

Според него Путин желае Русия да възвърне въздействието си в Европа, което е имал в миналото Съюз на съветските социалистически републики.

„ Освен Украйна той желае да отнеме, да вземе „ своето “ - това, което беше част от Съветския съюз и беше част от зоната на руско въздействие на равнище Варшавски контракт... Путин желае да вземе Украйна, Молдова, Беларус, която са били владени преди, както и трите балтийски републики... ", предвижда анализаторът.

Юрий Фелщински не изключва вероятността съветският президент де прибегне до потреблението на нуклеарно оръжие, което да бъде принесено в Беларус и от там да нападна Украйна, Полша и Литва.


Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР