Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон, който позволява мобилизирането

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон, който позволява мобилизирането
Коментари Харесай

Путин подписа скандален закон - разреши мобилизацията на хора, извършили тежки престъпления

Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон, който разрешава активизирането на жители, които имат непогасена съдимост или присъда за ликвидиране, обир, въоръжен обир, разпространяване на опиати и множеството други тежки закононарушения според Наказателния кодекс на Руската федерация, оповестява Руската секция на Би Би Си.

Законът изключва наказани за педофилия, взимане на заложници, образуване на противозаконна въоръжена група, измяна, шпионаж и тероризъм, прецизира съветската държавна осведомителна организация. 

На готовност няма да подлежат и хора, наказани за нелегално изнудване, боравене и заграбване на нуклеарни материали и радиоактивни вещества; наказани за нападение против общественик, завладяване на властта със мощ, въоръжен бунт; за обществени апели за екстремистка активност, подбудителство на ненавист или омраза, унижение на човешкото достолепие. 

От готовност ще се изключват и наказани за нахлуване против лица или институции, които се употребяват с интернационална отбрана.
Документът е оповестен на съветския формален портал за правна информация.

Путин подписа и закон за статута на доброволческите формирования, които спомагат на въоръжените сили и участващите в тях. Доброволците получават статут на военнослужещи по контракт.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР