Президентът на Русия Владимир Путин изрази безпокойството си от увеличаването

...
Президентът на Русия Владимир Путин изрази безпокойството си от увеличаването
Коментари Харесай

Путин обвини НАТО в отказ от диалог с Москва

Президентът на Русия Владимир Путин изрази безпокойството си от увеличението на военната мощност на НАТО наоколо до съветските граници и упрекна Алианса в отвод от разговор с Москва, съобщи БНР.

В обръщението си към участниците в деветата Московска конференция по интернационална сигурност президентът Путин съобщи: „ Не може да не ни безпокои непрекъснатото увеличение на военния капацитет и инфраструктурата на НАТО наоколо до съветските граници. Както и това, че Алиансът отхвърля да прегледа градивно нашите оферти за деескалация на напрежението и понижаване на риска от непредвидими произшествия “.
 Русия е подготвена да продължи разговора със Съединени американски щати, само че при изискване Русия е подготвена да продължи разговора със Съединени американски щати, само че при изискване
Руският президент Владимир Путин съобщи, че Москва е подготвена да продължи разговора с Вашингтон след срещата му на върха с президента Джо Ба...

Министърът на защитата Сергей Шойгу дефинира ситуацията в Европа като взривоопасна и упрекна за това НАТО:

„ удостовери трансформацията на блока от районен в световен военно-политически съюз, чиято основна задача е възпирането на Русия и Китай. Приетите на срещата решения за увеличение на разноските на страните членки и усъвършенстването на капацитета за нуклеарно въздържане затвърждава за години напред военното опълчване в Европа “.

Същевременно през днешния ден по обед транспортен съд на съветския Черноморски флот откри сигнален огън по английския унищожител Defender. Според версията на съветското министерство на защитата Defender е навлязъл в териториалните води на Русия в региона полуостров Крим.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР