Президентът на Русия Владимир Путин е изиграл главна роля в

...
Президентът на Русия Владимир Путин е изиграл главна роля в
Коментари Харесай

Путин повлиял за провала на футболната Суперлига

Президентът на Русия Владимир Путин е изиграл основна роля в неуспеха на плана за европейска футболна Суперлига, твърди немският в. " Зюддойче Цайтунг ". Според изданието президентът е употребявал въздействието си над притежателя на " Челси " Роман Абрамович, като го е принудил да се откаже от присъединяване в замисления частен шампионат, който да засенчи Шампионската лига на УЕФА.

Именно лондонският клуб беше един от първите, които оповестиха отдръпването си от задругата сред 12-те отцепници. Според оповестената информация в понеделник Абрамович е получил уведомление от Кремъл, че Русия е срещу Суперлигата, защото това противоречало на държавните ползи. На Абрамович било припомнено, че " Газпром " е спонсор на Шампионската лига, а Санкт Петербург е определен за хазаин на финала в шампионата през 2022 година

" Голямата международна политика изигра своята роля. Абрамович никога не би желал да скапе връзките си с Путин ", написа " Зюддойче Цайтунг ". И разяснява, че съветският олигарх надали е трансформирал мнението си единствено поради митингите на почитателите, излезли на протест пред ст. " Стамфорд Бридж " в Лондон във вторник.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР