Президентът на Румъния Клаус Йоханис приветства резултатите на страната на

...
Президентът на Румъния Клаус Йоханис приветства резултатите на страната на
Коментари Харесай

Президентът на Румъния: Крадците са за затворите, а не начело на държавата

Президентът на Румъния Клаус Йоханис приветства резултатите на страната на изборите за Европейски парламент. Той разяснява, че изборите демонстрират, че демокрацията в Румъния е узряла, жителите схванаха какъв брой мощно оръжие е гласуването, осведоми " Политико ".

Опозиционната Национална демократична партия на Йоханис е преди всичко, изпреварвайки ръководещата Социалдемократическа партия, която е под напън в Румъния и от Брюксел поради нарушение на върховенството на закона.

Нов антикорупционен алианс също регистрира положително показване, като зае трета позиция.

В телевизионно послание Йоханис съобщи, че поддръжката на множеството румънци за възбрана помилването и амнистирането на наказани за корупция, което беше подложено на референдум дружно с евроизборите, демонстрира, че " крадците и нарушителите принадлежат на пандизите, а не отпред на страната ".

" Никой не е и никой не би трябвало да бъде над закона. Никой не може да употребява ръководството в Румъния за персонален интерес ", безапелационен е той.

Въпреки че приветства резултатите, референдумът не е правно обвързващ и не е ясно какво ще направи президентът, с цел да се приложи.

Днес следобяд държавното управление ще организира изключително съвещание. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР