Президентът на Румъния Клаус Йоханис обяви, че властите ще започнат

...
Президентът на Румъния Клаус Йоханис обяви, че властите ще започнат
Коментари Харесай

Румъния разхлабва ограниченията от 15 май

Президентът на Румъния Клаус Йоханис разгласи, че управляващите ще стартират да разхлабват ограничаващите ограничения след 15 май, когато изтича изключителното състояние , осведоми „ Политико ”.

Това ще стане последователно, акцентира Йоханис. „ В началото действия с дребен риск на заразяване с този вирус ще бъдат вероятни още веднъж ”,каза президентът, само че не конкретизира за кои действия става въпрос.

„ Искаме да рестартираме стопанската система на Румъния ”, добави още той. Йоханис сподели, че разхлабването значи, че управляващите по-малко ще се намесват в живота на жителите.
 В Румъния инфектираните са към този момент над 8 400 души
В Румъния инфектираните са към този момент над 8 400 души

От началото на епидемията са умряли 417 души

„ Всеки ще би трябвало да се грижи повече за себе си, за фамилията си и околните си ”, разясни румънският водач.

Йоханис осъди насилието в няколко квартала на Букурещ и други румънски градове , където полицията трябваше да се намеси през уикенда.

„ Има хора, които не схващат за какво би трябвало да съблюдават разпоредбите. Не можем да толерираме такива прояви на принуждение, до момента в който тази пандемия основава проблеми на всички нас ”, безапелационен Клаус Йоханис.
 Румъния направи противоположен завой – Великден вкъщи, а не в църквата
Румъния направи противоположен завой – Великден вкъщи, а не в църквата

Според новото съглашение християните няма да могат да отидат на църква в петък и събота, с цел да си вземат от обредния самун. Също по този начин няма да могат да излязат от домовете си, с цел да си вземат от Благодатния огън

Държавният глава на балканската страна се опита да увери румънците, че хората над 65-годишна възраст няма да бъдат поставяни под карантина. Йоханис дефинира като неприемлива концепцията възрастните хора да се изведат от домовете им и да се слагат под карантина.

В Румъния досега са доказани 9242 случая на инфектирани с ковид и 482 умряли.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,35 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 160 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 2,49 млн. случая и над 171 000 умряли в 185 страни, възстановили са се повече от 658 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР