Президентът на Република Южна Африка (РЮА) Сирил Рамафоза поиска разрешение

...
Президентът на Република Южна Африка (РЮА) Сирил Рамафоза поиска разрешение
Коментари Харесай

Южна Африка иска разрешение да не арестува Путин на своя територия

Президентът на Република Южна Африка (РЮА) Сирил Рамафоза изиска позволение от Международния углавен съд в Хага да не арестува Владимир Путин, в случай че той влезе на територията на страната. Според Рамафоза, в случай че страната му задържи съветския президент, това ще значи оповестяване на война.

През март. Той беше обвинен във военно закононарушение, обвързвано с „ нелегално депортиране “ на локалното население от окупираните от Русия украински райони, както и за „ нелегално прекачване “ на.

На РЮА и следва да бъде хазаин на среща на страните членки на БРИКС – Бразилия, Русия, Индия, Китай и РЮА. Това е неофициална организация, в която членуват представителите на едни от най-големите стопански системи в света.

За молбата на Рамафоза и претекстовете му излиза наяве от писмен отговор до Наказателния съд от 27 юни, който беше оповестен в този момент. В него той насочва молба страната му да не извърши решението на съда с претекст, че съществува проблеми, който не ѝ разрешават да го стори.

„ Южна Африка има явни проблеми с осъществяването на настояването за арест на президента Путин. Русия даде да се разбере, че в случай че арестуваме настоящия ѝ президент, това ще значи оповестяване на война “, е написал Рамафоза.

Русия на няколко пъти заплаши, че ще разгласи война на всяка страна, която реши да извърши решението на Международния углавен съд и арестува президента ѝ. От Кремъл към момента не са съобщили дали Путин ще бъде част от срещата на БРИКС, която трябв да се организира сред 22 и 24 август в Йоханесбург.

В последните повече от 10 годни БРИКС се пробва да се оформи като опция на Г-7 – съюзът на най-мощните икномики в света, в който влизат Съединени американски щати, Германия, Франция, Англия, Италия, Канада и Япония. До 2014 година Русия също беше част от тази група, само че беше изключена поради противозаконната анексация на полуостров Крим.

След срещата на НАТО във Вилнюс през юли, членовете на Г-7 оповестиха, че ще предложат гаранции за сигурността на Украйна и съдействие със страната в региона на защитата.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР