Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор предлага името на

...
Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор предлага името на
Коментари Харесай

Мексиканският президент прекръсти кокаиновия Златен триъгълник

Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор предлага името на известния с производството и трафика на опиати регион " Златния триъгълник " да бъде променено на " Триъгълник на положителните и работливи хора ", съобщи Асошиейтед прес.

Отдалеченият планински регион в северната част на Мексико се намира на място, където се събират границите на трите щата Чиуауа, Синалоа и Дуранго. В продължение на десетилетия наркокартелите употребяват региона за развъждане на марихуана и опиумен мак, защото огромна част от местността е труднодостъпна и в нея има едва полицейско или армейско наличие.

Лопес Обрадор обаче съобщи по време на посещаване в региона в петък, че това име незаслужено жигосва жителите. " Не ми харесва, тормози ме, че го назовават Златния триъгълник, и се надявам, че всички ще се опитаме да намерим метод да го назовем " Триъгълник на положителните, работливи хора " или " Район на положителните съседи ", или нещо сходно ", сподели той. " Това към този момент би трябвало да се промени, тъй като тук има доста добрина, доста положителни, работливи хора ", добави президентът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР