Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах обяви, че

...
Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах обяви, че
Коментари Харесай

Томас Бах е готов да се кандидатира за нов мандат начело на МОК

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах разгласи, че е подготвен да се кандидатира за втори мандат. Той разгласи желанието си по време на сесията на комитета, която минава във формат онлайн-конференция.

" Ако всички вие, членове на МОК ме желаете, то аз съм подготвен да се кандидатирам за нов мандат и да продължа да ви послужвам на Вас и на олимпийското придвижване, което всички обичаме, за още четири години ", съобщи Бах.

Трудно е да приказвам за жена си, само че ние с нея го обсъдихме този въпрос и тя ме поддържа. В противоположен случай не бих взел такова решение, сподели още германецът. В хода на сесията към 20 члена на организацията се изрекоха в поддръжка на кандидатурата.

" Благодарим ви за решението. То е значимо за нас, само че и за цялото олимпийско семейство. Ние имаме потребност от вашето водачество, вашата сила и пристрастеност, вашия опит, изключително в днешните комплицирани дни, съобщи рекордьорът в овчарския скок Сергей Бубка.

Изборите за президент на МОК ще се състоят през 2021 година, като мандатът е четиригодишен. Като състезател Томас Бах има олимпийска купа на рапира с тима на Западна Германия по фехтовка през 1976 година в Монреал, а като админ е работил в Олимпийската спортна конфедерация на страната си, в това число и като неин началник.

Той беше определен през 2013 година на мястото на белгиеца Жак Рох, като първият му мандат е осем години, а по-късно има право на още един четиригодишен мандат. Очакванията са идната изборна сесия на МОК да се организира тъкмо преди отсрочените за следващата година Олимпийски игри в Токио.
 МОК преглежда разнообразни сюжети за провеждането на Олимпиадата в Токио
МОК преглежда разнообразни сюжети за провеждането на Олимпиадата в Токио

Всичките разновидности се съгласуват със СЗО
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР